12/05/2016
de către Editura Făclia

de Selwyn Hughes

De citit şi meditat Romani 12:1-8
Studiu suplimentar Efeseni 4:1-13; 1 Corinteni 1:10; 2 Corinteni 13:11
  1. Care sunt cele patru lucruri la care ne îndeamnă Pavel?
  2. Ce trebuie să ne străduim să facem?

 

                            „Nimeni nu este absolut obiectiv“
„... tot aşa şi noi, fiind mulţi, suntem un singur trup în Cristos şi fiecare în parte mădulare unii altora“ (v.5)
 
            Astăzi ne punem întrebarea: Ce înseamnă mai exact o relaţie? În cartea Children of a Lesser God mireasa care este frustrată în surzenia ei gesticulează cu disperare semnul pentru „relaţie“ încleştându-şi degetele mâinilor unul de celălalt. Pentru ea, lanţul format prin încleştarea degetelor ei însemna o legătură. Ea se chinuia să transmită acest lucru soţului ei, dar el nu înţelegea semnificaţia gestului ei.
            O relaţie poate fi descrisă ca o legătură dintre două persoane. La nivel de cunoştinţe, relaţia este formată prin legătura dintre cele două minţi. La nivelul prieteniei, relaţia este formată prin legătura dintre mintea şi sentimentele celor două persoane. La nivelul căsătoriei, relaţia este formată prin legătura dintre mintea, sentimentele şi trupul soţului şi al soţiei. Legătură înseamnă „ceea ce se uneşte sau stabileşte un raport, o unitate strânsă sau un contact“. Nu-i nimeni mai trist în această lume decât cel care nu poate stabili un contact, la unul dintre aceste nivele, cu o altă fiinţă umană.
            S-a spus că „non-relaţie este non-fiinţă“. Aceasta înseamnă că în momentul când o persoană este înafara oricărui contact cu mintea şi sentimentele altor oameni - o stare izolată - persoana respectivă intră într-o stare de totală subiectivitate. El trăieşte „într-o lume a lui însuşi“. Desigur, aşa cum a spus C.S. Lewis: „Nimeni nu poate fi absolut obiectiv“. Câteodată îi auzim pe reporteri spunând: „Acesta-i un raport absolut obiectiv“. Însă astfel de oameni sunt nu numai parţiali, ci şi orbi. Dacă însă vom încerca să apreciem lucrurile la valoarea lor adevărată, vom avea nevoie de punctul de vedere al altor oameni şi mai presus de toate de punctul de vedere al lui Dumnezeu. Solomon s-a referit la acest adevăr când a zis: „Cel care vorbeşte întâi în cauza lui pare că are dreptate, până când vine celălalt şi-l ia la cercetare“ (Prov.18:17). Din toate direcţiile, viaţa ne impune nevoia de relaţii printr-un mesaj clar şi distinct: avem nevoie unul de celălat.
 

Roagă-te:

Tată ceresc, văd şi mai clar că totul mă împige spre o viaţă trăită în relaţii. Te rog să mă ajuţi ca, în timp ce-mi trăiesc viaţa, relaţia spirituală pe care o am cu Tine să-mi intensifice relaţiile pământeşti pe care le am cu alţii. Mă rog în numele lui Isus. Amin.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Cărți electronice Cărți electronice

Conținut coș Conținut coș