Lecturarea Bibliei ar trebui să fie un lucru care să stârnească în noi o plăcere deosebită, dar pentru mulţi sentimentul acesta este departe de a fi realizabil într-o măsură deplină. Ne străduim s-o studiem, dar nu reuşim să vedem cum se armonizează între ele cărţile acesteia, nu înţelegem contextul lumii antice în care a fost scrisă sau anumite concepte care ne sunt mai puţin familiare. Şi, în cele din urmă, care poate fi înţelesul Bibliei pentru noi, cei de azi? Probabil că ne dorim cu înflăcărare un ghid care să ne asiste în lecturarea Bibliei - unul a cărui lecturare să nu necesite un timp mai îndelung decât cel necesar pentru lecturarea Bibliei!
Cartea Introducere în Biblie reprezintă un instrument de referinţă special conceput să ne ajute cu informaţii cheie pentru un studiu eficient al Bibliei. Concepută de specialişti în domeniul studiilor biblice, este un manual demn de încredere, scris cu toată rigoarea academică necesară pentru astfel de cărţi. În acelaşi timp, este extrem de concisă şi accesibilă.
Cartea începe cu o introducere în Biblie. Mai apoi prezintă istorisirea Noului şi a Vechiului Testament, explicând contextul acestora, identificându-le temele cheie şi schiţând semnificaţia pe care o au pentru zilele noastre. Unul dintre capitole oferă o analiză generală a perioadei dintre cele două testamente.
La baza acestei lucrări se află o analiză şi un comentariu asupra fiecărei secţiuni principale a celor două testamente şi apoi asupra fiecărei cărţi în parte. Prin urmare, pentru fiecare parte a Bibliei, vom avea informaţii esenţiale care ne vor ajuta să înţelegem Biblia şi s-o explicăm celor din jur sau din grupurile noastre de studiu biblic. Pentru cei care doresc să continue cu un studiu şi mai aprofundat, se oferă liste bibliografice pentru lectură aprofundată.
„Dacă ar fi să aleg o singură carte care să mă ajute să înţeleg Biblia, pentru aceasta aş opta. Cartea va fi o comoară nepreţuită pentru studenţi şi pentru membrii bisericii deopotrivă. O recomand din toată inima.”
Michael Green, renumit evanghelist
„Această carte excelentă oferă o privire de ansamblu clară, bine organizată şi accesibilă asupra întregii Biblii. Ea oferă suficiente detalii, pentru ca cititorul să exploreze, şi suficientă direcţie, ca să nu se rătăcească în studiul Scripturii.”
Richard Cunningham, director al UCCF
Cei ce au contribuit la scrierea cărţii Introducere în Biblie sunt:
Desmond Alexander, director al Christian Training, Union Theological College, Belfast, Irlanda de Nord
Jamie Grant, coordonator in studii biblice, Highland Theological College, Dingwall, Scotia
Philip Johnston, director de studii şi coordonator in Vechiul Testament, Wycliffe Hall, Oxford, Anglia
Tremper Longman III, profesor de studii biblice, Westmont College, Anglia
Ernest Lucas, vice-principal şi coordonator in studii biblice, Bristol Baptist College, Anglia
Howard Marshall, profesor coordonator in cercetari ale Noului Testament, University of Aberdeen, Scotia
Carl Mosser, profesor asistent in studii biblice, Eastern University, St Davids, USA
Ian Paul, decan de studii si lector in Noul Testament, St John s College, Nottingham, Anglia
Brian Rosner, lector senior in Noul Testament si etica, Moore Theological College, Sidnei, Australia
Mark Strauss, profesor de Noul Testament, Bethel Seminary, San Diego, USA