ÎNVAȚĂ SĂ TE ROGI CA PAVEL
O carte necesară pentru toți membrii unei biserici creștine!
A doua ediție
Dumnezeu nu pretinde programe bisericești agitate și activități aglomerate. Tot ceea ce dorește El este ca poporul Lui să-L cunoască mai îndeaproape. Apostolul Pavel a descoperit această apropiere spirituală prin părtășia pe care a avut-o cu Tatăl. În Chemare la reformare spirituală Carson cercetează epistolele apostolului Pavel pentru a ne arăta care sunt lecțiile predate de Pavel în „școala sa de rugăciune”.
„Cititorul este condus cu blândețe, dar într-un mod convingător, spre o reformă în relațiile sale personale cu Dumnezeu. Această carte excelentă și de actualitate trebuie recomandată tuturor din toată inima.”
— The Banner of Truth
„Această carte oferă un argument solid în favoarea afirmației că nevoia cea mai mare a bisericilor de astăzi nu este de educație, de evanghelizare sau de programe, ci de o mai profundă cunoaștere a lui Dumnezeu. Ea contribuie la împlinirea acestei nevoi prin călăuzirea celor care o citesc spre o viață plină de rugăciune.”
— Critic și comentator
D. A. Carson este profesor și cercetător în Noul Testament la Trinity Evangelical Divinity School, Deerfield, Illinois. Este autorul mai multor cărți printre care How long, O Lord? și editor la Teach us to pray și Right with God.
CUPRINS
Prefaţă 9
Introducere: Nevoia urgentă a Bisericii
1 Lecţii din şcoala rugăciunii
2 Cadrul rugăciunii (2 Tesaloniceni 1:3-12)
3 Cereri bune(2 Tesaloniceni 1:1-12)
4 Rugându-ne pentru alţii 77
5 Pasiune pentru oameni(1 Tesaloniceni 3:9-13)
6 Conţinutul unei rugăciuni provocatoare (Coloseni 1:9-14)
7 Pretexte pentru lipsa rugăciunii
8 Depăşind obstacolele (Filipeni 1:9-11)
9 Un Dumnezeu suveran şi personal
10 Rugându-ne Dumnezeului suveran (Efeseni 1:15-23)
11 Rugându-ne pentru putere (Efeseni 3:14-21)
12 Rugăciune pentru lucrare (Romani 15:14-33)
Postfaţă:Rugăciune pentru reformare spirituală
Note de final